Såper til Halloween

duft halloween såpe til barn såpelaging såpestykker Sep 21, 2023

(Reklame / Innlegget inneholder en affiliatelenke.)

Som såpelagere må vi ligge i forkant.

Med 4-6 ukers modningstid på såpene (minimum) krever det litt planlegging når vi skal lage såpe til spesielle anledninger, som jul, bursdager osv. 

En av disse anledningene er faktisk Halloween! 

For det er mulig å kutte litt på sukkermengden de allerede veldig søte små får i seg på allehelgensaften, uten sur stemning. 

Jeg har et par ganger tilbudt hjemmelaget såpe på døra som et alternativ til godteri (de får velge selv). 

Det har slått veldig godt an! 

Og etter godteriet er forsvunnet ned i magen, kan de vaske sukkerklisset av seg med den gøye nye såpa si. Ja, de neste ukene kan de kose seg med sin helt egen såpe, en de slipper dele med lillesøster og de voksne. "Min!"

 

For at dette skal gå bra, har jeg noen tips: 

  • Sjekk gjerne med foreldre at dette går bra. Jeg lodda stemningen i en nabogruppe på Facebook første gangen, og fikk utelukkende positiv respons - med unntak av en eldre mann som selv ikke hadde småbarn ... Hør gjerne med de voksne på døra også, om du er usikker. 
  • Selvfølgelig er det viktig at kvaliteten på såpene er høy! Til barn anbefaler jeg ikke myke såper som olivensåpe eller sterke såper. De bør ha god hardhet for å motstå en viss herjing med under vask (mange barn elsker å lage små groper i såpa når den blir myk), skumme godt, og være mild. 
  • Bruk dufter som barn flest liker! Har du duftoljer som lukter godteriaktig, bakverk eller frukt er du omtrent garantert suksess. Aromateket har godt utvalg i duftoljer; mine barn likte for eksempel Mango & Papaya godt!  <- lenken gir 15 % rabatt på første ordre hos Aromateket!
  • Lag gjerne et barnevennlig og/eller Halloweeninspirert design. 
  • Pakk inn og merk såpene! Jeg liker bruke blanke små poser ("cellofan" som egentlig er plast, dessverre), og merke at det er SÅPE. Du vil ikke at en unge skal bite i "karamellen" de fikk og ende opp gråtende med munnen full av såpe. Det er ikke påkrevd å merke med ingredienser (som ved salg). 
  • I samme ånd: Si tydelig fra om at det er såpe når de kommer på døra. Jeg lar de velge om de vil ha såpe eller bare godteri (kanskje 1 av 20 barn har valgt kun godteri). 
  • Det kan komme mange barn på døra (avhengig av hvor du bor), så for å få mange nok såper uten å lage ørten batcher er det lurt å kutte såpestykkene tynnere enn du pleier. Eventuelt kan du kutte dem i to vertikalt, det gir stykker som ligger bedre i små hender. 

 

Jeg synes det er kjempeartig å planlegge morsomme såper til Halloween!  Kanskje i år er året du blir kjent som den lokale såpeheksa? Bare å sette i gang om såpene skal bli ferdige i tide. 

Årets halloweensåper ble disse heksegrytesåpene. Her lagde jeg svart såpe i Pringlesrør som jeg skjærte til, så den fikk form som heksegryter. Deretter la jeg den i en firkantet form og helte i det oransje.  Litt arbeid, men så gøy! (Video på YouTube kommer, da vil jeg oppdatere her.)

En del arbeid, men veldig gøy!

 

Alt du trenger for å lykkes

Vil du lage ekte såpe på din egen kjøkkenbenk? Med minikurset får du den info, hjelp og støtte du trenger for å lykkes med din første såpe. 

Bare klikk på den gule  knappen for å lese mer og melde deg på! 

Nybegynnerkurs her